Android egészében, és a felhasználói felülete a korai napok óta hosszú utat tett meg. Mostanáig sokkal kellemesebbnek tűnik, mint amennyire valaha is látszott; Nem mintha a korábbi szakaszaiban rossznak tűnt. Nagyon jó volt, mint az akkori UI szabványok szerint, de amint fentebb már említettük, a korábbi szakaszaiban volt, és idővel kötelezővé vált. Tehát itt vagyunk, 2016 -ban, és be kell vallania, hogy a Nugát felhasználói felülete jobb, mint az Android korábbi verziója.

Mivel a felhasználói felület különféle kisebb alkatrészek kombinációjából áll, és az Android lehetővé teszi, hogy játsszon vagy megváltoztassa az egyes részeket, ma egy olyan elemre fogok összpontosítani, amely, bár sokkal elhanyagolt, kissé fontos a Az általános felhasználói élmény finomítása.

Az Android állapotsor testreszabása gyökér nélkül

Ebben a bejegyzésben megosztom Önnel egy alkalmazást, amely lehetővé teszi az Android állapotsorának testreszabását anélkül, hogy a készüléket gyökerezik.

James Fenn státusza egy állapotsor -cserealkalmazás, amely segít megváltoztatni a meglévő állapotsor megjelenését. Átfedésként működik a rendszer által generált állapotsor tetején. Ez azt jelenti, hogy valójában nem engedi, hogy testreszabja az aktuális állapotsorát, hanem cserélje ki egy másik státussávra, amely robusztusabb, minimális, anyagi stílus és testreszabható, mint az alapértelmezett állapotsor.

Ha valaha is meg akarta változtatni az állapotsor színét vagy áthelyezni bizonyos elemeket, például az órát, vagy megváltoztatni bizonyos dolgok, például az akkumulátor, a hálózat vagy a WiFi indikátor megjelenése, akkor ez a tökéletes alkalmazás erre.

Az állapot telepítése előtt tudnia kell, hogy sok engedélyt igényel a megfelelő működéséhez és hiba nélkül. Például hozzáférést igényel az értesítésekhez, az akkumulátorhoz és a wifi statisztikához, a helyszolgáltatáshoz, a riasztáshoz stb.

Az alkalmazás telepítése és az összes szükséges engedélyhez való hozzáférés megadása után látni fogja a testreszabási lehetőségeket. Mielőtt az összes testreszabást folytatna, engedélyeznie kell az állapotsor cseréjét, ha bekapcsolja az alkalmazás jobb felső részén található váltót. Miután engedélyezve van, látni fogja ezt az új állapotsorot a régi felett.

Az alkalmazást négy különálló képernyőre vagy panelre osztják, amelyek mindegyike különféle testreszabási lehetőségeket tartalmaz. Például az első képernyő, azaz a Beállítások képernyője lehetővé teszi a dolgok, például a színek, az átláthatóság, az animációk, az értesítések stb. Testreszabását az értesítésekhez, és kiválaszthatja a Heads-Up értesítés időtartamát, valamint a megjelenésük módját. Húzza balra, és eljut a második képernyőre. Itt testreszabhatja az állapotsor összes tartalmát, például az akkumulátort, a wifi, a hálózatot, az órát, az értesítést, a Bluetooth -ot, a GPS -t, a repülőgép módját stb.

Alapvetően az ikonok testreszabhatja szinte bármit, ami megjelenik az állapotsorban. Néhányuknak több ikonstílus közül választhat, míg mások számára ragaszkodnia kell az alapértelmezetthez; De még jól néznek ki, és megfelelnek a csere státussor esztétikájának. A következő képernyő lehetővé teszi az állapotsor viselkedésének eldöntését, valamint az egyes alkalmazások színének viselkedését.

Például beállíthatja az állapotsorot, hogy zöld és látható legyen a Google Play Áruház számára, vagy pirosnak vagy láthatatlannak állíthatja a YouTube számára. És az utolsó képernyő csak a GYIK -ra vonatkozik, ha bármilyen problémával szembesül, miközben beállítja (ami nagyon valószínűtlen), vagy általában az alkalmazásról van szó.

Tehát ez az állapot. Ez egyszerűen használható, néz ki, és kissé elegánsnak érzi magát. Lehet, hogy eleinte kissé furcsának érzi magát, de végül megszokja. Mivel ez természetesen nem egyfajta, mivel vannak olyan más alkalmazások, amelyek lehetővé teszik az állapotsor testreszabását (és azt találtam, hogy ez a legjobb a nem gyökerező felhasználók számára), melyik a kedvenced?

[GooglePlay url = ””/]

Leave A Comment

Recommended Posts

A 4,7 hüvelykes iPhone 6 májusban a tömegtermelésbe kerül, 5,5 hüvelykes formatervezésű késéseket látva

Rengeteg sejtés és sejtés történt az Apple következő generációs iPhone-jával az elmúlt néhány hónapban. Gyorsan megközelítjük az idei világszerte a Világtervezői Konferenciát, egy olyan dátumot, amely elkerülhetetlenül hozza a vállalat jövőbeli termék -ütemtervének fokozódását, a megújult reményérzet mellett, hogy az üzleti vállalkozás […]

xgujw